Italiaanse koekjes

De lekkerste Italiaanse koekjes op een rij

Italianen zijn meesters in het maken van koffie, maar ze maken ook heerlijke zoetigheden! Heb je ooit een koekje uit Italië gegeten? Italiaanse koekjes zijn heerlijk als ze chocolade, walnoten of amandelen bevatten. De hoeveelheid ruimte gewijd aan snoep en snacks zal je dan ook verrassen als je door de gangpaden van een Italiaanse supermarkt wandelt. Iedereen in Italië geniet van koekjes, zowel bij het ontbijt als door de dag heen als tussendoortje. Alle Italiaanse regio’s hebben unieke recepten voor zelfgemaakte koekjes, wat bijdraagt aan de cultuur en het erfgoed van de Italiaanse zoetigheden. Het succes is ook te wijten aan de marketingcampagnes van de grote koekjes producenten, vooral vanaf het midden van de jaren zeventig.

Koekjes staan in het Italiaans bekend als biscotti, wat letterlijk vertaald “tweemaal gebakken” betekent. Dit wordt gedaan om een koekje te maken dat minder delicaat is dan een koekje dat slechts één keer gebakken is. Daarnaast is een biscotti eenvoudiger te bewaren is omdat het een minimum aan water bevat. Italianen maken koekjes met cacao, chocoladeschilfers, citroen en nog veel meer smaken. Al deze ingrediënten zijn heerlijk als ze in melk, thee, koffie of zelfs in wijn worden gedoopt. Deze kleine biscotti worden gemaakt volgens aloude gebruiken in verschillende delen van het land. Heb jij ook zin gekregen in lekkere Italiaanse koekjes amandel of wil je graag Italiaanse koekjes kopen? Bekijk dan alle koekjes in de webshop. 

De lekkerste Biscotti

Per 5 stuks
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
Per 5 stuks
7,00 incl. btw
7,00 incl. btw

De cannoli

Nog zo’n geweldig koekje uit Italië is de cannoli. De Siciliaanse keuken kent een zoet dessert dat cannoli heet. Cannoli vertaalt letterlijk als lange tunnel. Gezien het uiterlijk van het koekje is dat niet heel schokkend. Het is een langwerpig, gefrituurd koekje met daarin ricotta die gezoet is met suiker en andere zoetigheden. Het is een heerlijk genot om ze te eten omdat de ricotta gecombineerd kan worden met fruit of stukjes chocolade.

De hoofdstad van Sicilië, Palermo, is waar de cannoli waarschijnlijk voor het eerst verscheen. Ze werden voor het eerst gebruikt tijdens carnaval, maar nu kun je ze het hele jaar door op het eiland vinden. In Nederland komen de koekjes steeds vaker voor, maar in Italië zijn ze waarschijnlijk net iets beter. Dus geniet ervan als je er bent! Deze Italiaanse koekjes kopen kan eenvoudig in onze webshop of bij verschillende speciaalzaken.

De lekkerste Cannoli

9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
Cannoli kers
Per 5 stuks
9,25 incl. btw
Per 5 stuks
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw
9,25 incl. btw

De cantuccini

Cantuccini zijn kleine, stevige koekjes die je volgens de gewoonte in Vin Santo moet dopen. Je mag ze echter natuurlijk ook in je thee of koffie dopen. De provincie Prato in Toscane is waar de koekjes vandaan komen. Hoewel deze koekjes overal werden gemaakt, is Antonio Mattei, een kleine ondernemer in Prato, waarschijnlijk degene bij wie het allemaal begon. Hij verkocht talloze koekjes aan de plaatselijke bevolking van het Toscaanse dorp onder de naam Fabbricante di Cantucci. De familie Mattei is vandaag de dag nog steeds de eigenaar van de winkel. Een cantucci, een biscotto, is het verkleinwoord is een cantuccini. Zoals je had kunnen voorspellen, moet de cantuccini twee keer worden gebakken.

De savoiardi

Deze koekjes komen uit Italië, maar je kunt ze vrijwel door heel Europa vinden. Ze zijn ontstaan aan het hof van de familie Savoye, die later de Italiaanse koninklijke familie zou worden. Deze familie wordt specifiek in de naam genoemd. Ter ere van het bezoek van de Franse koning werden de koekjes gemaakt. Over het algemeen denken we bij de koekjes aan lange vingers. De koekjes werden al snel “boudoir” genoemd, wat wij vertaalden als “lange vingers”. De koekjes met hun zachte textuur hebben suiker en eieren als belangrijkste ingrediënten. Hoewel ze in Italië vaak bij de koffie worden gegeten, worden savoiardi vooral gebruikt om verrukkelijke tiramisu mee te maken.

De amaretti

Deze koekjes komen uit Italië, maar je kunt ze vrijwel door heel Europa vinden. Ze zijn ontstaan aan het hof van de familie Savoye, die later de Italiaanse koninklijke familie zou worden. Deze familie wordt specifiek in de naam genoemd. Ter ere van het bezoek van de Franse koning werden de koekjes gemaakt. Over het algemeen denken we bij de koekjes aan lange vingers. De koekjes werden al snel “boudoir” genoemd, wat wij vertaalden als “lange vingers”. De koekjes met hun zachte textuur hebben suiker en eieren als belangrijkste ingrediënten. Hoewel ze in Italië vaak bij de koffie worden gegeten, worden savoiardi vooral gebruikt om verrukkelijke tiramisu mee te maken.