Fugascina
De Fugascina
Een zoetigheid gemaakt door Patrizia en haar man Giordano
in het dorpje Mergozzo
Fugascina is een koekje, of beter gezegd, een typisch boterachtig, geurig, heerlijk dessert!
In het originele koekblik zoals je ze alleen in Mergozzo worden verpakt
La Fugascina 250 gram Italiaans boterkoekje verpakt in de originale koektrommel
La Fugascina 500 gram Italiaans boterkoekje verpakt in de originale koektrommel
La Fugascina 750 gram Italiaans boterkoekje verpakt in de originale koektrommel
Het recept voor Mergozzo's Fugascina
Dit kruimelige en boterachtige dessert is een feest voor het gehemelte.
Eieren, vanille, marsala en citroenschil zijn de eenvoudige ingrediënten die het altijd een echte en sterke smaak hebben gegeven.
Ooit geproduceerd in grote vierkanten zoals hartige focaccia, ziet het er tegenwoordig vooral uit als een soort gouden koekje met een rechthoekige vorm en met een intens gele kleur aan de binnenkant die zijn buitengewone geur aankondigt.
Het gaat meestal gepaard met een kopje goede koffie of verse volle melk.
De Fugascina di Mergozzo werd officieel erkend als een traditioneel agrovoedingsproduct (PAT) met de resolutie van de Piemontese regionale raad van 15 april 2002.