Cannoli kopen
Cannoli kopen
Waarom cannoli kopen voor thuis, bijeenkomsten of feestjes? De cannoli is de echte trots van Sicilië! Je hebt ze misschien in Italië al eens mogen proberen of je hebt ze wel eens bij een bakker in Nederland zien liggen en kon het niet weerstaan om er een paar te proeven. Een cannoli is een gefrituurd koekje gemaakt van opgerold deeg en gevuld met zoete ricotta. De cannoli werd voor het eerst op Sicilië gemaakt tussen de negende en elfde eeuw en is tegenwoordig op veel plekken op de wereld verkrijgbaar, waaronder in onze webshop.
Wat is een cannoli precies?
Een cannoli is een gebakje van Siciliaanse oorsprong. Het kan worden gegeten bij de koffie of af en toe als dessert. Het is een soort rolgebakje dat meestal met ricotta gevuld is. Aan de ricotta zijn verschillende smaakmakers toegevoegd, zoals bijvoorbeeld stukjes chocolade, kleine stukjes pistache of stukjes gedroogd fruit. Ze komen in heel Italië voor, maar vooral op Sicilië. Deze lekkernijen worden overal op het eiland te koop aangeboden in allerlei kleuren, maten en smaken. Het dessert staat op het Italiaanse vasteland bekend als Cannoli Siciliani, of Siciliaanse Cannoli. De cannoli is waarschijnlijk ontstaan in Palermo of de stad Caltanissetta. Deze verrukkelijke lekkernijen worden nu het hele jaar door aangeboden in Italië en ook in andere landen. In de Verenigde Staten zijn ze erg ook geliefd, maar ook bij ons in Nederland begint de cannoli steeds bekender te worden.
De betekenis van cannoli
Een cannoli is een gebakje van Siciliaanse oorsprong. Het kan worden gegeten bij de koffie of af en toe als dessert. Het is een soort rolgebakje dat meestal met ricotta gevuld is. Aan de ricotta zijn verschillende smaakmakers toegevoegd, zoals bijvoorbeeld stukjes chocolade, kleine stukjes pistache of stukjes gedroogd fruit. Ze komen in heel Italië voor, maar vooral op Sicilië. Deze lekkernijen worden overal op het eiland te koop aangeboden in allerlei kleuren, maten en smaken. Het dessert staat op het Italiaanse vasteland bekend als Cannoli Siciliani, of Siciliaanse Cannoli. De cannoli is waarschijnlijk ontstaan in Palermo of de stad Caltanissetta. Deze verrukkelijke lekkernijen worden nu het hele jaar door aangeboden in Italië en ook in andere landen. In de Verenigde Staten zijn ze erg ook geliefd, maar ook bij ons in Nederland begint de cannoli steeds bekender te worden.
Wanneer cannoli kopen?
Er zijn veel verschillende redenen waarom je cannoli zou kopen. Zo heb je misschien wel een feestje waarop je graag cannoli wilt serveren. Cannoli zijn erg leuk op evenementen met een Italiaans of Siciliaans tintje om het evenement helemaal compleet te maken. Zo heb je misschien binnenkort wel een zakelijk evenement waar jij jouw gasten met een origineel Siciliaans tussendoortje of dessert wilt verrassen. Cannoli is daar perfect voor! Je kunt vooraf de cannoli zelf proeven om te kijken welke smaken het beste bij jouw zakelijke evenement passen, of je laat je verrassen door ons de smaken uit te laten kiezen.
Net als op zakelijke evenementen kun je ook cannoli kopen voor op privé evenementen. Denk hierbij aan een groot feest in Italiaans thema waarbij jij jouw gasten verwend met verse cannoli. Cannoli kopen is ook erg leuk als je een Italiaanse of Siciliaanse proeverij organiseert. Verder doet de cannoli het ook altijd erg goed op bruiloften met een Italiaans thema. Met verschillende smaken cannoli geef je de speciale dag een echt Siciliaans tintje dat niet snel vergeten zal worden.
Waar staat het eiland om bekend?
Als je cannoli gaat kopen voor jouw evenement of feestje, is het leuk om er ook wat over te kunnen vertellen. Daarom is het leuk om bijvoorbeeld te weten waar het eiland Sicilië om bekendstaat. De keuken van Sicilië is enorm belangrijk voor de Italiaanse keuken en lekkernijen. In werkelijkheid is dit eiland de bron van verschillende bekende gerechten. Denk hierbij aan parmigiana di melanzane, cassata, arancini, caponata en nog veel meer! En de cannoli, een dessert dat traditioneel uitsluitend tijdens carnaval werd gegeten, hoort hier natuurlijk ook bij.
Tegenwoordig wordt de cannoli echter het hele jaar door gemaakt, niet alleen tijdens carnaval, en is het overal ter wereld zeer geliefd. Hoewel de cannoli traditioneel gevuld wordt met gesuikerde ricotta, zijn cannoli tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei smaken, waaronder chocolade, pistache, citroen en vele andere zachte en zoete vullingen. Ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze vers zijn. Het deeg wordt eerst gebakken voordat het wordt gevuld met de zachte vulling. De zachte vulling kun je het beste pas later toevoegen om te voorkomen dat het deeg zacht wordt. Als de cannoli eenmaal compleet is wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk opeten, aangezien ze erg lekker zijn. Zeker op een feestje wil je niet de kans lopen dat je er niet één gehad hebt, dus wees er op tijd bij.