Cannoli Crocante

Heb jij de Cannoli Siciliani al een keer geprobeerd?

Ben je al eens op vakantie geweest op Sicilië? Dan ben je waarschijnlijk al bekend met de lokale maar wereldberoemde delicatesse. De gefrituurde Siciliaanse Cannoli met de kenmerkende belletjes in het biscuit. Deze heerlijke, met ricotta gevulde buisjes zijn een zoete traktatie waar veel mensen van genieten. Van de Cannoli Siciliani zijn veel verschillende smaken en recepten te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld recepten waar espresso of cacaopoeder aan het deeg zijn toegevoegd, recepten voor een vulling met chocolade, pistache of gekonfijte vruchtjes en nog veel meer. Ben jij nog niet bekend met deze lekkernij? En wil je het heel graag een keer proberen? Tegenwoordig hoef je niet meer helemaal naar Sicilië af te reizen om een Sicilian Cannoli te proberen. Ze zijn namelijk ook gewoon bij ons verkrijgbaar.
9,25 incl. btw

Uitverkocht

Per 5 stuks
9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

Per 5 stuks
9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

9,25 incl. btw

Uitverkocht

De Siciliaanse Cannoli: Wat is het?

Een Cannoli Siciliani is een koekje van Siciliaanse oorsprong. Het koekje kan worden genuttigd bij de koffie of als zoetigheid bij het dessert als afsluiting van een lekker diner. Een Siciliaanse Cannoli is een stijl van rolgebak dat meestal gevuld is met ricotta. Ze komen in heel Italië voor, maar vooral op Sicilië zie je ze veel terug. In bijna iedere bakker zijn ze daar wel te vinden. Deze lekkernijen worden overal op het eiland gemaakt in allerlei kleuren, maten en smaken. Het dessert staat op het Italiaanse vasteland bekend als Cannoli Siciliani, of Sicilian Cannoli. De Cannoli is waarschijnlijk afkomstig uit Palermo of de stad Caltanissetta.

Wat betekent Cannoli precies?

Een cannoli is een gebakje van Siciliaanse oorsprong. Het kan worden gegeten bij de koffie of af en toe als dessert. Het is een soort rolgebakje dat meestal met ricotta gevuld is. Aan de ricotta zijn verschillende smaakmakers toegevoegd, zoals bijvoorbeeld stukjes chocolade, kleine stukjes pistache of stukjes gedroogd fruit. Ze komen in heel Italië voor, maar vooral op Sicilië. Deze lekkernijen worden overal op het eiland te koop aangeboden in allerlei kleuren, maten en smaken. Het dessert staat op het Italiaanse vasteland bekend als Cannoli Siciliani, of Siciliaanse Cannoli. De cannoli is waarschijnlijk ontstaan in Palermo of de stad Caltanissetta. Deze verrukkelijke lekkernijen worden nu het hele jaar door aangeboden in Italië en ook in andere landen. In de Verenigde Staten zijn ze erg ook geliefd, maar ook bij ons in Nederland begint de cannoli steeds bekender te worden.

Wat onderscheidt cannoli van andere koekjes?

Sicilië is waar de cannoli, een Italiaanse delicatesse, voor het eerst verscheen. De koekjes zijn nu een hoofdbestanddeel van de Siciliaanse keuken en zijn vooral populair in de Amerikaans-Italiaanse keuken. De Italiaanse term voor kokertje, cannoli, is meervoud. Daardoor staat het in Italië bekend als cannole. Het werd vroeger gewoonlijk aangeboden tijdens het Italiaanse carnaval en werd geassocieerd met vruchtbaarheid. Cannoli wordt nu het hele jaar door verkocht, waardoor je er op vrijwel ieder moment van het jaar van kunt genieten. De cannoli is een wafel in de vorm van een buis en wordt gebakken in de oven. Voor het maken van een Cannoli zijn speciale buisjes gebruikt, waar de wafel omheen wordt gevouwen na het bakken. De wafel is gemaakt van amandelmeel en amandel wat de cannoli gelijk glutenvrij maakt. Om te voorkomen dat de wafels te zacht worden, worden ze vlak voor het opdienen na het bakken en afkoelen gevuld. Een roomachtige creme vormt de basis van de romige vulling, die op smaak gebracht kan worden met allerlei toppings. Waaronder pistache, noten, koffie en tiram.

Zelf een Siciliaanse Cannoli maken

Sicilië is waar de cannoli, een Italiaanse delicatesse, voor het eerst verscheen. De koekjes zijn nu een hoofdbestanddeel van de Siciliaanse keuken en zijn vooral populair in de Amerikaans-Italiaanse keuken. De Italiaanse term voor kokertje, cannoli, is meervoud. Daardoor staat het in Italië bekend als cannole. Het werd vroeger gewoonlijk aangeboden tijdens het Italiaanse carnaval en werd geassocieerd met vruchtbaarheid. Cannoli wordt nu het hele jaar door verkocht, waardoor je er op vrijwel ieder moment van het jaar van kunt genieten. De cannoli is een wafel in de vorm van een buis en wordt gebakken in de oven. Voor het maken van een Cannoli zijn speciale buisjes gebruikt, waar de wafel omheen wordt gevouwen na het bakken. De wafel is gemaakt van amandelmeel en amandel wat de cannoli gelijk glutenvrij maakt. Om te voorkomen dat de wafels te zacht worden, worden ze vlak voor het opdienen na het bakken en afkoelen gevuld. Een roomachtige creme vormt de basis van de romige vulling, die op smaak gebracht kan worden met allerlei toppings. Waaronder pistache, noten, koffie en tiram.

Veel verschillende smaken

De knapperige, verse wafel van een Cannoli wordt vaak omhuld met een laagje chocolade. Als je Cannoli gaat kopen of maken, heb je veel verschillende smaken om uit te kiezen. Denk hierbij aan smaken zoals hazelnoot, karamel-zout, koffie, pistache, chocolade, citroen, aardbei en pistache, afhankelijk van het seizoen en de smaak die je lekker vindt.