#dolcimonin: hoe de samenwerking tussen MONIN en Dolci Siciliani ontstaan is

Wat krijg je als je de Italiaanse koekjes van Dolci Siciliani combineert met de smaakvolle siropen van MONIN? #dolcimonin. Een hele toffe samenwerking is van start gegaan en hier vertellen we je er meer over.
Het begon allemaal op 16 oktober 2023. Via Coffee on Wheels Rotterdam deden we een workshop met Erik Ballema (MONIN Brand Ambassador) en Laurens Da Costa (Coffee Concept Manager). Heel de dag speelden we met verschillende (ijs)koffie- en (ijs)thee-variaties en dat was ontzettend leuk om te doen.
Alles over de samenwerking van MONIN en Dolci Siciliani

MONIN en Dolci Siciliani

We hebben van alles geproefd en gemaakt, van bekende variaties als de karamel latte tot de originele pink cold brew en de zomerse pumpkin iced coffee. Één variatie bleef echter in ons hoofd zitten: de amandel latte, gebaseerd op onze cannoli ricotta. We merkten: hier moeten we iets mee.

Kort daarna belden we Erik Ballema met het idee: laten we een dagje de studio in gaan. Wij nemen onze cannoli mee, jullie de siropen. Laten we de combinaties vastleggen. En zo geschiedde. We maakten eerder al eens verschillende combinaties met thee, en dat smaakte naar meer

De studio in

Om eerlijk te zijn waren we best een beetje zenuwachtig, want er kwam zó veel bij kijken. Niet alleen een fotograaf en een studio, maar ook een volledig menu, styling en garnering. Op 3 januari was het zover (misschien heb je de preview op socials wel voorbij zien komen) en zijn we met Alex en Jill (Dolci Siciliani), Erik Ballema (MONIN) en Wilma Helder (fotograaf) aan de slag gegaan om de mooiste en meest smaakvolle combinaties te maken en vast te leggen.

Voor wie we dat gedaan hebben? Niet alleen voor onszelf natuurlijk – hoewel wij ook behoorlijk fan zijn geworden van deze geweldige combinaties. Maar ze zijn voor jou thuis en in je koffiezaak als inspiratiebron. Of voor in je cadeau- en delicatessenwinkel om de smaken als heerlijk cadeautje te geven. 

#dolcimonin

Wij zijn er superblij mee en trots op dat we vrienden zijn geworden van MONIN. Een vriendschap waarbij we allebei onze relaties willen inspireren en onze smakelijke fantasie de vrije loop laten. We voegen het beste van elkaar samen, voor jou. Niet één keer, maar (minstens) iedere maand weer.

Houd Dolci Siciliani en MONIN dus goed in de gaten via #dolcimonin. Wat we alvast kunnen verklappen is dat we heel veel smaakcombinaties hebben gemaakt én voor jullie binnenkort nog een leuke verrassing hebben! 

Smaakvolle combinaties vastleggen